Hlavní obsah
Článek

Na plnohodnotné album dcery Lenky Filipové, zpěvačky Lenny, si museli fanoušci nějakou dobu počkat. Zda se trpělivost vyplatila, budou moci posoudit zítra, kdy vyjde deska Hearts. Turné k ní pak odstartuje 30. září ve Vratislavicích na Liberecku, bude mít 8 zastávek, poslední 30. října v pražském Lucerna Music Baru.

Hearts obsahuje 11 skladeb rozmanitých stylů, od sólové klavírní písně po skladby s rockovým nádechem. „Jako bonus jsme na album zařadili skladbu Hladina, která je vyústěním mé spolupráce s raperem Pauliem Garandem. Moc si jí vážím, protože mi přinesla úplně jinou skupinu příznivců,“ říká Lenny.

Na Super.cz jste už mohli slyšet a vidět klip k písni Hell.o, nyní zpěvačka představuje další kousek, a to vizuální ztvárnění singlu Lover.

„Lover je zdánlivě o vztyčeném prostředníčku, který máme my ženy občas chuť některým dotyčným mužům nastavit. Ve skutečnosti je tam ale i skrytý význam ženské solidarity a respektu vůči sobě,“ vysvětluje Lenny, jež písničku vytvořila spolu se svou spolužačkou z Anglie, Italkou Federicou Giallombardo. „V momentě, kdy jsme ji dokončily, jsem věděla, že ji musím zachovat jako holčičí záležitost. Vymyslela jsem si klip, kde by hrály jen ženy, a sama vybrala typy a oslovila je,“ uvedla.

K režii oslovila stejně jako v případě Hell.o Tomáše Kasala.

Hlavní inspirací při tvorbě alba, které vznikalo posledního půl roku, byl pro Lenny pobyt v zahraničí, převážně v Londýně, kde letos úspěšně dokončila bakalářské studium v oboru písničkářství.

Reklama

Další články

Načítám