Hlavní obsah
Článek

Pořádný zápřah si dal o dovolené muzikálový zpěvák Laco Hudec. Nejslavnější kocour z muzikálových Koček, který by se měl objevit i jako jeden z upírů v muzikálové adaptaci slavné Polanského Svatby upírů, kterou producent František Janeček připravuje v pražské GoJa Music hall, vyrazil do indického Malého Tibetu.

"Byli jsme na dovolené tři a půl týdne a prošli jsme tři velké treky. Jedna túra byla na pět dní, druhá na čtyři a třetí na tři. Na zádech jsme přitom táhli kolem patnácti kilo - jídlo, stan, spacák, oblečení, lékárničku a kolem 5 litrů vody," vypočítal Laco.

Jeho vyprávění bylo dost dobrodružné. "Když bylo hezky, koupali jsme se ráno v řece, která měla asi deset stupňů. Ale zažili jsme i sníh, když jsme vyrazili na nejvyšší horu Stok Kangri, která má 6130 metrů. A když jsme na výletě spadli z motorky, spálili jsme si nohy o výfuk, takže jsme zažili i ošetření v místní nemocnici," svěřil.

"Nikdy jsem si nemyslel, že pojedu na dovolenou na hory, a ještě na šestitisícovky. Ale byl to jeden z největších zážitků v mém životě. I když jsme měli na horách i pár nepříjemných situací. Třeba když jeden z kamarádů dostal horskou nemoc a museli jsme sejít níž o pár set metrů, udělat mu čaj, snést všechny věci a vytáhnout všechno oblečení, abychom ho přikryli," dodal.

"A asi nejzábavnější bylo, když jsme byli nuceni si stopnout náklaďák a on měl jenom místo na korbě. 25 kilometrů jsme jeli po indických cestách a pořád se smáli. Už vím, jak se cítí písek na náklaďáku. Byli jsme i na učení Dalajlámy a maloval jsem na sochu slona na chrámu, který se bude otevírat v září," uzavřel své příběhy z cest.

Reklama

Další články

Načítám