Hlavní obsah
Článek

Let balónem byl pro Moniku Leovou (32) i Gabrielu Laškovou tajným snem, po kterém už dávno obě toužily. Před pár dny dostaly obě příležitost proletět se s naším nejznámějším pilotem Janem Smrčkou, a vidět tak krásu naší země z výšky. Vše se odehrávalo kousek za Prahou, v nádherném prostředí nad hradem Karlštejn.

Jan Smrčka se létání věnuje 30 let a ve vzduchu je jako doma, právem tedy patří mezi naše nejlepší piloty balónů. Na svém kontě má nejedno ocenění - nejenom z mistrovství České republiky, ale také se může pyšnit účastí na mistrovství světa i Evropy.

Chvíli před startem to sice ještě vypadalo, že samotný let se neuskuteční kvůli nepřízni počasí, ale nakonec se vše v dobré obrátilo. Během přistání to sice vypadalo trošku adrenalinově, když koš balónu pročesal koruny stromů, ale ani tento okamžik pilota ani dámy neznejistil. „Moc jsme si to užily a už se těšíme na další let. Je to něco nádherného, úplně jiný zážitek, který stojí za vyzkoušení. A to přistání vypadalo možná hůř ze země než z koše balónu, vlastně jsme žádný náraz ani necítily," shodly se.

Po přistání byl oběma Janem Smrčkou udělen křestní list a dle balonářské tradice proběhl jejich křest všemi živly, kdy okusily oheň při zapálení pramínku vlasů, byly posypány půdou, ováty větrem a místo vody pokropeny stylově – irskou whisky, na níž měl Smrčka vlastní etiketu se jménem.

Reklama

Další články

Načítám