Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Teprve sedmiletý Ripon Sarker z Bangladéše je možná nejmladším člověkem trpícím vzácným kožním onemocněním Epidermodysplasia verruciformis. O víkendu jej přijali lékaři v Medical College Hospital v Dháce.

V Bangladéši jde tak o další případ, kdy napadení organismu lidskými papilomaviry způsobilo, že se z pacientovy kůže stává zrohovatělá hmota připomínající kůru stromu. V lednu se v souvislosti s tímto onemocněním mluvilo již o 25letém Abulovi Bazadarovi, u nějž se začaly projevovat příznaky nemoci v deseti letech.

Ve stejném věku nemoc po ošklivém poranění nohy po pádu propukla i u dosud nejslavnějšího stromového muže Dedeho Koswary, jehož smutný životní příběh skončil začátkem února úmrtím. Indonésan Dede, který kvůli své proměně přišel o družku a byl vyhnán z rodné vesnice, zemřel v pouhých 45 letech.

Tento těžký úděl tak nyní potkal teprve sedmileté dítě z bangladéšské oblasti Thakurgaon. Lékaři prý věří, že operací mohou chlapce zbavit výrůstků a doufají, že budou moci zachránit i zbytky jeho prstů na rukou i na nohou.

Reklama

Další články

Načítám