Hlavní obsah
Článek

Jméno Lou Pearlman nejspíš znají jen lidé zasvěcení do zákulisí hudebního šoubyznysu, ale kapely Backstreet Boys a ´N Sync jsou podstatně známějšími pojmy. Právě u vzniku těchto chlapeckých formací stál jako producent.

Skupiny složené z typově různých hezounků byly v 90. letech trefou do černého a Lou Pearlman si díky nim přišel na pořádný balík. Původně stanovený honorář mu však nestačil a začal se na úkor svých objevů obohacovat, což nejspíš nedělal příliš nenápadně. Za zpronevěru 300 miliónů amerických dolarů byl poslán za mříže.

Lou Pearlman měl ve vězení strávit 25 let, ale svobody se nedožil. V pátek za blíže nespecifikovaných okolností skonal ve věku 62 let. „Možná to nebyl ten nejlepší byznysmen na světě, ale bez něj bych dnes nemohl dělat to, co mě baví. Odpočívej v pokoji,“ napsal na sociální síti Lance Bass z ´N Sync.

Hudebnímu producentovi, který stál i za méně úspěšnými kapelami Take 5, O-Town a US5, zlomila vaz žaloba investorů, z nichž vylákal peníze do svých fiktivních společností. Před trestním stíháním prchl na Bali, kde byl v roce 2007 zatčen a skončil ve vězení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám