Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Ještě než nastoupil na DAMU a začal skládat své hity, měl Tomáš Klus (37) slušně rozjetou sportovní kariéru. Ve dvanácti letech začal s moderním pětibojem a v patnácti dokonce přešel tento sport dělat do pražské Dukly.

Kdyby ho nezlákala lehká múza, přiznal, že mohl dnes naši republiku možná slušně reprezentovat. V pořadu Božské Rio na Sport.cz se o tom rozpovídal. „Nemyslím, že bych byl tak talentovaný, ale byl jsem houževnatý. Jsem srdcař.  Rád odcházím z tréninku i z koncertu, kdy už nemůžu odejít. Takže takové to dobíhaní a zvracení v cíli, to k tomu patří,“ míní Klus.

Ten na sport nezanevřel ani dnes. „Myslím si, že sport by měl dělat každý mladý člověk, chlap zvlášť. Člověku to dá do života opravdu hodně. Mně osobně v určitém životním období sport suploval tátu,“ poznamenal Klus, který o svého tátu přišel v deseti letech, když se zabil při výstupu v Tatrách.

V tom, že s pětibojem začal už jako malý kluk, vidí i další výhody. „Poznáte své tělo. Tělo plaveckých kolegyň. Je důležité, že člověk poznává rozdíl mezi těly. Každé tělo se vyvíjí jinak. To se v běžném životě muzikanta dovíte až mnohem později,“ vtipkoval ve studiu také Klus.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám