Hlavní obsah
Článek

Fyzicky náročná příprava na role filmových drsňáků se na postavě Dolpha Lundgrena tak podepsala, že svými svaly vzbuzuje respekt i v pokročilém věku. Věřili byste tomu, že v listopadu oslaví 59. narozeniny?

Švédský herec odstartoval kariéru v roce 1985 rolí v boxerském dramatu Rocky IV po boku svého velkého vzoru Sylvestera Stalloneho. Následně se propral mezi elitu akčního žánru a jeho popularita byla srovnatelná s Arnoldem Schwarzeneggerem či Jeanem-Claudem van Dammem. Lundgrenovy filmy však měly sestupnou tendenci a po natočení několika béčkových braků jeho kariéra stagnovala. Pak se ale naštěstí ozval jeho starý známý Stallone, který jej obsadil do své ligy vzkříšených akčních hrdinů Expendables: Postradatelní.

Dolph Lundgren se rozhodně nechystá ve svém nasazení polevit a i před šedesátkou zvládá adrenalinové natáčení. Tatínek dvacetileté Idy a čtrnáctileté Grety na dovolené ve francouzském Saint Tropez předvedl vypracovanou postavu, jakou by mu mohli závidět i o generaci mladší muži. Tady to na odchod do výslužby určitě nevypadá.

Reklama

Další články

Načítám