Hlavní obsah
Článek

Zpěváka Martina Maxu (63) moc často nevídáme. I jeho poslední videoklip k písničce Kocór v tróbě už je skoro dva roky starý. Nefláká se nám trochu? To prý rozhodně ne. Má ale také jiné než pěvecké aktivity.

"Mám pocit, že člověk by měl přijít s nějakým zajímavým nápadem, zvlášť když nejsem jenom interpret, ale i skladatel. A klipy se zase tak často netočí," řekl nám zpěvák. "Navíc natočit klip je finančně náročné, není to úplně nenákladná věc. A vzhledem k tomu, že se to dneska kromě internetu nikde nepouští, člověk na to musí sehnat nějaký obnos a sponzory. Ale až zase nějaký nápad uzraje, tak něco natočím," sliboval nám.

Kolik měl jeho poslední klip zhlédnutí, Martin přesně neví. "Sledoval jsem to ze začátku, když to vylezlo na nějakých sto tisíc, což není málo. Tak narcistický, abych sám sebe sledoval, nejsem. Většinou za projektem, který dodělám, udělám tečku a v hlavě se mi začne rodit nějaký jiný," smál se.

Martin má tři děti, tak nás zajímalo i to, zda po něm podědily umělecké nebo sportovní vlohy. "Doufám hlavně, že všichni vystudují. Na tom trvám. Co se týká sportu, nechávám to čistě na jejich volbě. Nejmladší dcera dělá gymnastiku, syn Ivošek, který už má 192 centimetrů, dělá florbal. Ale jeho největší koníček je filmařina, zatím točí amatérské filmy, moc se mi to líbí a doufám, že v tom bude dobrý," prozradil Maxa.

A čemu se tedy zpěvák věnuje mimo vystupování? "Zase jsem se víc vrátil k malování. Zaujal mne umělecký směr hyperrealismus, už jsem v něm namaloval pár obrazů. Ale vystavovat budu asi spíš zase v zahraničí, v Německu, už jsem se spojil s galeristy. Je to přece jen lepší trh než u nás," vysvětlil.

Kromě toho se pustil i do hoteliérství. "V Roudnici rekonstruuji dům na penzion, tak mi držte palce, aby se to podařilo," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám