Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před čtyřiceti lety byl natočen nezapomenutelný psychologický film Juraje Herze (81) Den pro mou lásku, ve kterém si Vlastimil Harapes (69) a Marta Vančurová (67) zahráli manželský pár, jemuž na zánět mozkových blan zemřela milovaná dcerka.

Upovídanou dcerku Marušku si tehdy zahrála dětská herečka Sylva Kamenická. Okatá holčička se poprvé objevila v televizním pořadu Zpívá celá rodina, kde si ji pro svůj film vyhlédl režisér Herz.

Později si zahrála ještě v komedii Jak se točí Rozmarýny a ve snímku Tajemství Ocelového města. Tady však herecká kariéra Sylvy Kamenické končí a nepokračuje ani v dospělosti.

Harapes však na svou filmovou dceru nezapomněl a pozval ji na oslavu svých nadcházejících sedmdesátých narozenin, která byla pojata jako benefičně-narozeninový koncert.

Ač se Harapes proslavil jako taneční mistr, taneční pedagog a choreograf, hereckou roli ve filmu Den pro mou lásku dodnes považuje za opravdu zásadní. Dnes už dospělá Sylva Kamenická mu tak na jevišti Státní opery s radostí pogratulovala.

Dětská herečka je dnes štíhlá sympatická blondýnka, která žije trvale v Německu. Čtyřiačtyřicetiletá dáma vlastní pracovní agenturu a věnuje se aktivně charitě.

Reklama

Další články

Načítám