Hlavní obsah
Článek

Jedna z nejzářivějších hollywoodských hvězd dnes vstupuje do klubu šedesátníků. Herec ztělesňující seriózní muže se stal čtyřnásobným tatínkem, ale syn Chet je pro něj snad větší pohromou než rakovina, která se nevyhnula ani jedné z matek jeho potomků.

Tom Hanks se může pochlubit dvěma Oscary, které mu Americká filmová akademie udělila za jeho strhující výkony ve filmech Forrest Gump a Philadelphia. Rolemi prosťáčka pronášejícího životní moudra i HIV pozitivního právníka se navždy zapsal do dějin kinematografie a jeho jméno figuruje i v dalších zásadních hollywoodských titulech jako Zachraňte vojína Ryana, Zelená míle, Apollo 13 či Trosečník.

Bezstarostné dětství si Tom příliš dlouho neužil, protože už v pěti letech zažil rozvod rodičů. Sám se do manželství poprvé vrhnul už jako jednadvacetiletý mladík, když se oženil se Samanthou Lewes. V té době už spolu měli dvouměsíčního syna Colina (nyní 38). Manželství vydrželo jen devět let, během nichž přišla na svět i dcera Elizabeth (34). U Samanthy se později projevila rakovina, jíž podlehla v roce 2002.

Stejně neštěstí potkalo i jeho druhou manželku Ritu Wilson, s níž měl herec svatbu pouhý rok po rozvodu se Samanthou. Matka Cheta (25) a Trumana (20) podle posledních zpráv nádorové onemocnění porazila a opět rozdává úsměvy. Rodiče však trápí jejich starší syn, který má za sebou drogovou závislost i střety se zákonem.

Čerstvý šedesátník Tom Hanks ve svém nasazení nepolevuje. V září jej čeká premiéra novinky režiséra Clinta Eastwooda s názvem Sully: Zázrak na řece Hudson, kde ztvární pilota, který v roce 2009 zachránil 155 životů přistáním na vodní hladině. O měsíc později se do kin opět vrátí jako symbolog Robert Langdon v Infernu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám