Hlavní obsah
Článek

Svého času byla princezna Diana (†36) nejsledovanější ženou planety. Média věděla o každém jejím kroku, což jí zcela znemožňovalo žít běžným životem, po kterém tolik toužila. Po ostře sledovaném rozvodu s princem Charlesem se věnovala především svým synům a pomoci ostatním. Připomeňte si s námi pět nejvýraznějších střípků jejího života, které zachytily fotoaparáty...

Velký den Diany a prince Charlese, jenž se odehrál 29. července 1981, byl právem označován za svatbu století. V ulicích Londýna je vítalo na 600 tisíc lidí a u televizních obrazovek po celém světě novomanželský pár sledovalo údajně až 750 miliónů diváků.

Oslava narozenin královny Alžběty II. Trooping the Colour je tradičně doprovázena máváním královské rodiny z balkonu Buckinghamského paláce. Snímek z galerie pochází ze dne 15. 6. 1985. Diana s Charlesem byli již rodiči dvou krásných synů, ale tou dobou spolu už šťastní nebyli...

O pouhých pět měsíců později princezna absolvovala nechvalně proslulý rozhovor s Martinem Bashirem pro televizní stanici BBC, v němž promluvila o krizi ve vztahu s Charlesem a také o skutečnosti, že jsou v manželství už dlouho tři, čímž narážela na princovu letitou milenku Camillu Parkes Bowles, jež je od roku 2005 jeho manželkou.

Nedílnou součástí Dianina života byla pomoc potřebným. Na snímku z února 1992 je zachycena, jak promlouvá s pacientem v indické Kalkatě, v pozadí s misionářkami v čele s Matkou Terezou. Doslova senzací se pak v roce 1997 staly záběry, na nichž Diana kráčí po minovém poli v Angole.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám