Hlavní obsah
Článek

Skromnost není jeho druhé jméno. Zdeněk Pohlreich (67) si plní všechny svoje sny. Má oceňované restaurace, televizní pořad a sadu nádobí, která nese jeho jméno, a teď se ještě může chlubit japonským fárem za milióny. Probrali jsme s ním ale i japonskou kuchyni včetně jedovaté ryby fugu a to, zda sám někdy někoho otrávil.

Když už jsme se ale dostali i k japonské kuchyni, zajímalo nás, zda by Pohlreich dokázal připravit rybu fugu. "Nedokázal. Viděl jsem restaurace, kde se připravuje jenom tohle. Jsou to specializované podniky a kuchaři musejí mít certifikát, na který se studuje léta letoucí. Netoužím po tom, protože někoho otrávit jídlem není moc příjemná zkušenost," odpověděl nám.

Sám už si otravu jídlem protrpěl. "Párkrát mi z něčeho bylo blbě, ale na doktora to nebylo. Měl jsem to potěšení strávit noc u záchodové mísy, většinou se to stává v teplých krajích. Před dvěma roky jsem takhle s otravou bojoval na Sardinii celé tři dny. Ale nejsme z cukru ani ze soli, něco musíme vydržet. A jestli jsem někoho otrávil já? Jídlem určitě ne, možná chováním. Ale to není hlavní cíl, spíš vedlejší produkt," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám