Hlavní obsah
Článek

Legendární herec Jan Skopeček (90) je pořádně naštvaný. Před měsícem doma upadl, zlomil si žebro, po vyšetření ve vinohradské nemocnici ho ale převezli na léčení do špitálu v pražských Bohnicích. A protože lékaři tamní interny mají strach, že by ve svém věku už neměl být sám (manželka Věra Tichánková alias Černá kronika mu zemřela před dvěma a půl lety), chtějí ho šoupnout do starobince. Prý proti jeho vůli!

„Strčili mě do nemocnice. To žebro už mě nebolí, už je to lepší. Jenže teď usilují o to, abych šel do domova důchodců. Jsem doma sám a bojí se, že by se mi zase něco stalo. Ale nechci tam,“ řekl Super.cz Skopeček s tím, že o svéprávnost nepřišel, přesto jsou tlaky na něj velké.

Přesvědčit o přestěhování do domova seniorů ho přijela z Francie i dcera, která vzhledem k tomu, jak daleko od otce bydlí, má o něj strach a chce, aby se o něj postarali profesionálové. Pohádali se, oblíbený kumštýř ale doufá, že se to mezi nimi zase spraví. A přes pro něj zatím pochmurné vyhlídky se možná blýská na lepší časy.

„V tom domově důchodců jsem se byl podívat a je to tam docela hezké. Jenže doma je doma. Už mi odněkud volali, že se postarají o to, aby ke mně chodila pečovatelka. Kdyby ke mně opravdu chodila nějaká paní, bylo by to snad lepší,“ dodal Skopeček, který ve svém bytě v pražských Vršovicích prožil téměř celý dospělý život, a tak není divu, že se na stará kolena nechce sžívat s novým prostředím.

Reklama

Další články

Načítám