Hlavní obsah
Článek

Mary Russell se narodila s achondroplázií (genetické onemocnění kostí, které způsobuje tzv. trpasličí vzrůst), a tak je téměř k neuvěření, čemu se tato 47letá Londýňanka věnuje. Po atletice, kterou dříve dělala na vrcholové úrovni, se nyní živí modelingem.

Kontrakt s Mary podepsala v roce 2014 agentura Model of Diversity, která, jak již název napovídá, zastupuje netypické modelky různých postav a velikostí (zaujala ji v televizním pořadu Undateables, kterého se tenkrát zúčastnila).

„S trpasličím vzrůstem nevíte, jak vás budou lidé brát. Zvláště v něčem, jako je modeling, který má velmi zažité standardy,“ říká Russell, které se nevyhnul ani výsměch. Kladné reakce ale převažují.

„Lidé jsou zvyklí na modelky, jako je Georgia (blondýnka na snímku - pozn.), a vůbec je nenapadne, že jej mohou dělat i lidé jako já. Ale je tu pro nás místo - už jen proto, abychom ostatním dodali sebevědomí,“ míní 124 centimetrů vysoká žena, pro niž je výzva i takový nákup v supermarketu nebo výběr peněz z bankomatu.

Reklama

Další články

Načítám