Hlavní obsah
Článek

Je tváří už třetí olympijské módní kolekce, ale letos se modelka Kateřina Votavová do země konání olympijských her podívat nepojede. Do Brazílie se totiž bojí. My jsme se jí ptali proč.

„Bojím se viru zika. Možná by se nic nestalo, ale přece jen do budoucna přemýšlím o rodině a nechci si v budoucnu vyčítat, že jsem své dítě zbytečně ohrozila,“ říká otevřeně modelka, která se jinak nebojí ničeho a neohroženě se pouští jak do exotických krajin, tak do adrenalinových sportů.

„Tam jde často sice taky o zdraví, ale na druhou stranu vždycky vím, jaké jsou moje možnosti, znám své limity a snažím se nejít za ně, protože by se to nemuselo vyplatit. Ale nakaženého komára prostě neuhlídáte,“ říká s nadsázkou a připouští, že otázka rodiny je pro ni v tuto chvíli, kdy je v rámci českého modelingu na vrcholu a může si vybírat zakázky, sice otázkou několika let, ale ani tak nechce nic podcenit.

Na druhou stranu by ji Brazílie v době konání olympijských her lákala. „Je to země, kde jsem ještě nebyla, a kterou jsem měla na seznamu těch, které bych ráda navštívila. Navíc v době olympijských her to tam bude žít bujarým nočním životem, všude se bude tancovat a hrát a já mám pro brazilské rytmy neskutečnou slabost. Ale zdraví je mi přednější.“

Tváří módní olympijské kolekce je Kateřina už potřetí za sebou a vždy je smluvně vázána přísnou mlčenlivostí. První návrhy vidí bezmála rok předtím, než jsou prezentovány veřejnosti, ale za jakoukoliv zmínku nebo snad fotku by byla přísně pokutována. Dokonce i reklamní spoty, které ke kolekci vznikají, se natáčejí v co nejmenším tvůrčím obsazení.

A jak se Kateřině aktuální kolekce líbí? „Jsem veliká vlastenka, takže dominance národních barev a kresba Emila Zátopka, kterého považuji za jednoho z největších českých sportovních hrdinů, se mi skutečně líbí.“

Reklama

Další články

Načítám