Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zatím je to dvaadvacetiletá Dakota Fanning, která je ze sourozenců ta slavnější, ale její osmnáctiletá sestra Elle už jí šlape na paty. A byla to právě Elle, která byla hvězdou večera, kdy byla pořízena úvodní fotografie. Sestry dorazily do losangeleského Arclight Theatre na premiéru filmu The Neon Demon, v němž mladší z nich ztvárnila jednu z hlavních rolí.

Elle má na kontě celkem ke čtyřem desítkám rolí a plány na letošní i příští rok a kolem čtyřiceti úloh už se ujala také Dakota. Obě přitom začaly jako malé holčičky a dnes úspěšně dobývají Holyywood. Starší se v pěti letech objevila v reklamě a mladší dokonce už jako dvouletá účinkovala ve filmu Jmenuji se Sam, v němž hrála mladší verzi své sestry, jež si v dramatu zahrála dceru Seana Penna.

Elle má na kontě spolupráci s režisérem Alejandrem Gonzálezem Iñárritu (Babel), režisérkou Sofií Coppolou (Odnikud někam) či herečkou Angelinou Jolie (Zloba - Královna černé magie). Dakota pak vedle zmíněného Penna hrála také s Tomem Cruisem (Válka světů) v režii Stevena Spielberga, Kurtem Russelem (Snílek) či Robertem De Nirem (Hra na schovávanou).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám