Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Leona Machálková (56) poprvé od smrti svého expřítele Bořka Šípka, se kterým má syna Artura, promluvila o jedné z nejtěžších chvil svého života. Šípek letos v únoru podlehl rakovině a až nyní se Leona o odchodu bývalé lásky rozhodla promluvit.

"Já jsem seděla u Bořka, držela jsem ho za ruku. Ve chvíli, kdy Bořek opravdu odcházel, se otevřely dveře, sestra, která se o něj starala, mě poprosila, jestli bych mohla na chodbu. Potřebovala se zeptat, jaký bude filtr návštěv. Kdo tam patří a kdo ne. Vtom se otevřely dveře: ‚Sestro, sestro, pacient nedýchá‘. To byl ten nejcitlivější okamžik," exkluzivně řekla primáckému TopStar magazínu Machálková.

Po smrti ji velmi ranilo vyjádření Bořkových synů, kteří na ní nenechali nit suchou. Podle nich přišla do nemocnice s právníky jen proto, aby vyřešila závěť. A dokonce prý před jeho pokojem probíhaly hádky.

"Já jsem Bořka navštěvovala téměř každý den v rámci těch čtrnácti dnů, stejně jako mnozí přátelé, které si Bořek k sobě připustil. Už neměl sílu vidět každého, kdo se mu připomínal. Osudného rána 13. února jsem za Bořkem přišla sama, Arturovi jsem doma rozmluvila, že půjde se mnou. Kromě nejbližší rodiny tam přišli i Bořkovi přátelé, mezi nimiž byli shodou okolností dva právníci: Bořkova právnička JUDr. Diršmídová a pan doktor Matzner, který se nám přišel představit jako správce svěřeneckého fondu a který také za Bořkem pravidelně docházel. Ti dva spolu nemají nic společného, natož aby se spolu hádali...nesmysl," vysvětlovala Leona.

Reakce Bořkových synů z prvního manželství ji zasáhla. "Byl to pro mě šok. Nechápala jsem, jak je to možné, aby syn, který tatínka miloval, mohl dobrovolně, na svůj popud uveřejnit něco tak intimního, jako je poslední chvíle jeho táty. Umírání, ať už by bylo jakékoliv. Ještě s tím závěrem, že mě pochopitelně poškodí," uzavřela Leona. Jak to bude s dědictvím, které není doteď vyřešené, se dozvíte dnes večer na Primě v TopStar magazínu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám