Hlavní obsah
Článek

Český trh je talentovaným modelkám malý a cestují za prací hlavně do zahraničí. Částečnou spásou pro mnohé z nich je největší módní událost Mercedes-Benz Prague Fashion Week, který se už několik sezón pořádá dvakrát ročně.

Jelikož pořadatelem fashion weeku i soutěže Czechoslovak TopModel je agentura Czechoslovak Models, mají vítězky letošního a budoucích ročníků soutěže zajištěno, že půjdou ty nesledovanější módní přehlídky v zemi.

Mladičké krásky se tak do hledáčku nejen celé české módní a design komunity, ale taky všem zahraničním profesionálům, které na akci pravidelně přijíždějí z Londýna, Paříže, Barcelony, Berlína a jiných módních metropolí. „Někdy je to náročné, ale jinak tady panuje vždycky skvělá nálada,” nechala se slyšet Tatiana Zvolská, poslední vítězka Czechoslovak TopModel 2015 na poslední edici módního týdne. „Na fashion weeku jsem už potřetí, moc mě to baví a užívám si to,” potvrdila její slova Kateřina Kozlová, která byla historicky první vítězkou zmíněné soutěže modelek.

Na Nikolu Krůželovou, která zvítězila v roce 2014, v poslední den konání módního svátku dolehla únava. „Musím říct, že je to dost namáhavé a náročné. Nejsložitější je chystání, připravují nám make-up a vlasy,” říká Nikola.

Úspěch finalistek soutěže v zahraničí není náhoda. Soutěž Czechoslovak TopModel je koncipovaná tak, aby finalistky uspěly v zahraničí. Porota je striktně odborná a mezinárodní, to znamená, že součástí týmu je pouze jeden Čech, konkrétně head booker Czechoslovak Models Martin Brát a dále bookeři prestižních světových agentur. Na finálový večer přijíždějí porotci z Paříže, New Yorku, Londýna, Milána, Tokia a dalších významných módních metropolí.

Reklama

Další články

Načítám