Hlavní obsah
Článek

Devět let po smrti Karla Svobody (†68) vyplouvají na povrch informace o tom, jak se čtyři dědicové podělili o to, co po sobě zanechal. V dědickém řízení se „porcovalo“ necelých šedesát miliónů korun, rozdělovaly se mezi vdovu Vendulu Pitzingerovou (52) a děti Jakuba, Petra Svobodu (41) a Janu. Za dům v Jevanech, který připadl Petrovi, chce nyní potomek skladatele 75 miliónů.

Karel Svoboda uměl vydělat opravdu velké peníze! Jen na osmi (!) bankovních účtech byla částka 8,3 miliónu korun, za přeplatky a částku uloženou v trezoru se mohlo přičíst dalších sedm set tisíc korun. Ročně si jen na poplatcích od ochranného svazu autorského vydělal 6-8 miliónu, takže příjmy měl velké. Dost ale také utrácel.

Další velké peníze tvořil majetek ve vile, jen seznam měl 500 položek. Podle deníku Aha!, které dokumenty z dědického řízení získalo, nejlevnější věcí byla vrtačka, naopak tu nejdražší, obraz Antonína Slavíčka, znalci ohodnotili na 1,6 miliónu.

A jak se výsledná částka dělila? Vdova Vendula získala 12,62 miliónu, její syn Jakub, jehož je zákonným zástupcem, takže také spravuje do jeho zletilosti všechen jeho majetek, bral 14,96 miliónu, syn Petr Svoboda 17,32 a dcera Jana Wallace 14,35 miliónu.

Další milióny na tantiémách přicházejí každý rok. Dědicové jsou tak do smrti zabezpečeni, otce jim to ale nevrátí.

Reklama

Další články

Načítám