Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Již přes třicet let září na divadelní scéně František Ringo Čech v roli panice Ctirada v komedii Dívčí válka. Jako ctihodnému vladykovi se mu nyní dostalo pocty, když ho výtvarnice Lucie Seifertová přizvala jako kmotra své nové knížky o praotci Čechovi. A místo toho, aby proslulý svůdník koukal po holkách, chválil Lucčiny malé syny. Líbilo se mu, že mají podobný účes jako on.

Pohádka O praotci Čechovi je dalším pokračováním autorčiny úspěšné řady s názvem Dějiny pro nejmenší. „Když jsme s mým mužem přemýšleli, koho oslovit jako kmotra, uvědomili jsme si, že známe jenom jediného praotce Čecha, a tím je nejen praotec bigbítu u nás František Ringo Čech,“ řekla Lucie Seifertová, autorka bestselleru Dějiny udatného českého národa, kterého se prodalo již přes sto tisíc výtisků a byl podle něj natočen i televizní cyklus.

Luciinu manželovi a zároveň nakladateli Petru Prchalovi, kterému nikdo neřekne jinak než Pancho (pod tímto jménem úspěšně působil na přelomu století jako skladatel a zpěvák), se nápad velmi zalíbil. „Bylo to hned ze dvou důvodů. Zaprvé si oba nesmírně vážíme Ringovy hudební a humoristické tvorby a zadruhé jsem byl velice rád, že Lucie nemusela podstoupit jeho dnes již legendární ústní zkoušku,“ řekl Pancho se smíchem.

Ringovi se vtipná knížka Pohádka O praotci Čechovi a těch dalších velmi líbila, a to dokonce tak, že si ihned objednal několik dalších knížek Seifertové pro svá vnoučata a zároveň pochválil dlouhé vlasy Lucčiných synů Antonína a Petra Jaroslava.

Reklama

Další články

Načítám