Hlavní obsah
Článek

Nejúspěšnější český rybář Jakub Vágner (42) zase vzbuzuje řadu vášní. Přítel Elišky Bučkové je nejnověji obviňován z toho, že v rybníku Katlov, který má dlouhodobě v pronájmu, jsou k výlovu ryby, které přitom patřily úplně jinam. „Ukradl je, tajně je převezl, bylo to nelegální a nemorální!“ zuřili někteří rybáři. „Dlouhodobě se mu někteří rybáři snaží škodit. Jde o pokus zlikvidovat jméno Jakuba i mistrovství světa v lovu kaprů,“ bránili Vágnera jeho lidé. Hlasujte v anketě na konci článku!

Nikdo toho neudělal pro propagaci rybářství v Česku tolik, co Jakub Vágner. Dosáhl dokonce takové prestiže, že natáčel i seriály pro věhlasné světové televizní kanály National Geographic a Discovery Channel. Možná i proto mu někteří závistivci nemohou přijít na jméno a za každou cenu se snaží najít na něm špínu. Je to i tento případ, nebo mají snad kritici tentokrát pravdu?

V poslední době se rozjela kampaň kritizující ho za to, že se v jím pronajatém rybníku Katlov objevily ryby, které jiní rybáři údajně prokazatelně chytili už jinde. Jak se tam dostaly? Byly ukradeny, nebo koupeny? To vyvolává řadu otázek.

„Je na pováženou, když si někdo dovolí říci v souvislosti se mnou slovo krádež. Na všechny své ryby mám na rozdíl od spousty jiných veškeré faktury od produkčních rybářství v ČR. Víc se ke kauze nebudu vyjadřovat, lepší by bylo zaměřit se na mistrovství světa, které bude mít pro Českou republiku obrovský význam,“ uvedl stručně Jakub Vágner, který dlouhodobě odmítá aféry svými vyjádřeními rozviřovat. Chce se soustředit na práci.

„Jakub je natolik charakterní člověk, že by se ničeho nekalého nedopustil. Mrzí ho to, co se občas v souvislosti s jeho jménem řeší, když se přitom obětavě snaží zpřístupňovat svou vášeň ostatním. Nakupujeme obrovské množství ryb, jejich původ není v našich silách kontrolovat. Jestli se skutečně v Katlově objevily ryby, které byly jinde, je také otázkou. Některé mohou mít podobné charakteristické rysy jako ty, které rybáři popisují, ale není to jistota,“ řekla jeho mluvčí Tereza Vágnerová.

Ničeho nelegálního se prý ani Jakub ani jeho lidé nedopustili. „Řada lidí to vnímá coby etický problém, ovšem ryby převáží mnoho lidí a teď se bez důkazů ukazuje nespravedlivě na Jakuba. Zajímavé načasování před mistrovstvím,“ pokračovala jeho sestra a mluvčí. Už příští týden se koná mistrovství světa v kapraření pro juniory právě na Katlově, na Nových Mlýnech má pak být seniorské mistrovství v září.

Aféra prý zatím juniorské mistrovství nijak zásadně nepoškodila. Odhlásil se zatím jeden slovenský tým a byla omezena nedělní Akademie, při které měly kaprařské společnosti učit lovit děti. Kdosi je údajně cíleně obvolával a snažil se akci i Jakuba zdiskreditovat, proto se některé raději omluvily, aby snad nebyly spojovány s něčím, co zavání průšvihem.

Komu věříte v nové aféře okolo Jakuba Vágnera?
Jakubovi, od ostatních je to jen slepá závist
76,2 %
Jiným rybářům, praktiky Jakuba jsou podivné
15,2 %
Mám neutrální postoj
8,6 %
Celkem hlasovalo 63429 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám