Hlavní obsah
Článek

Když v září 2015 nečekaně odešel výškou nejmenší český herec Jiří Krytinář (†68), dokola se tvrdilo, že zemřel na plicní embolii. Skutečnost ale byla úplně odlišná. Jeho dcera Janička nyní prohlásila, že jeho smrt zapříčinilo něco jiného.

„Zemřel na infarkt. Sice se psalo, že na plicní embolii, ale nebyla to pravda. Táta se dlouho léčil se srdcem. V posledních letech měl navíc nadváhu, což jeho stavu moc nepřispívalo,“ řekla Jana magazínu MF Dnes.

S verzí o plicní embolii přišel dlouholetý Jirkův kumpán Pavel Pásek, jeho jiný kamarád Jarek Šimek, který si s ním dlouhé hodiny telefonoval, potvrzoval, že krátce před skonem si herec stěžoval na problémy s nateklýma nohama. Vše tedy nasvědčovalo tomu, že skutečně šlo o embolii.

Krytinář měl před úmrtím poměrně dramatické rozepře se svou rodinou, manželka s ním ztratila trpělivost kvůli románku s mladou dívkou a také kvůli ostudě, když měl mediálně sledovanou rozepři s Olivií Žižkovou. Ani dcera se k němu v té době nehlásila, nakonec k sobě ale našli cestu zpátky.

Reklama

Další články

Načítám