Hlavní obsah
Článek

Královna Spojeného království je u příležitosti životního jubilea zahlcena dary z celého světa, ale největší radost jí udělalo setkání s nejmladšími potomky vládnoucího rodu. Alžběta II. se nechala zvěčnit v obklopení svých vnoučat a pravnoučat.

Snímek pořízený slavnou americkou fotografkou Annie Leibovitz vznikl už v období Velikonoc, kdy se členové královské rodiny setkali na zámku Windsor. Umělkyně, jíž před objektivem pózovaly největší hollywoodské hvězdy, se inspirovala olejomalbami zachycujícími historii šlechtických rodů už od dob středověku.

Symbolický dárek ke královniným devadesátinám zvěčňuje nejdéle vládnoucí panovnici Spojeného království se sedmi dětmi, které mají v rukou budoucnost Velké Británie. Alžbětu II. obklopuje osmiletý James, dvanáctiletá Louise, dvouletá Mia, pětiletá Savannah i tříletá Isla.

Nejvíce pozornosti však na sebe strhli potomci prince Williama a vévodkyně Kate, jejichž popularita značně převyšuje další příbuzné. Princeznička Charlotte, která počátkem května oslaví první narozeniny, se dočkala výsadní pozice na klíně devadesátileté prababičky. Její bráška se tentokrát musel smířit s tím, že není středem dění. George si dostatek obdivu užil už při společném pózování s Alžbětou II., dědečkem Charlesem a tatínkem Williamem.

Reklama

Další články

Načítám