Hlavní obsah
Článek

Pár hodin po dnešním ranním příletu z Indie do Bhútánu se vévoda (41) s vévodkyní z Cambridge v hlavním městě Thimphu osobně setkali s tamním královským párem Džigmem Khesarem Namgjalem Wangčhugem a jeho půvabnou chotí Džetsun Pemou, jimž se přezdívá William a Kate Orientu. Vzácnou návštěvu z Velké Británie pár oficiálně uvítal během audience v buddhistickém klášteře Tashichho Dzong, kde se poslušně klaněli i v řadě stojící mniši.

Bhútánskému královskému páru se začátkem února narodil syn, malý princ se ovšem velké slávy, která následovala při uvítání hostů, neúčastnil a z oslav plných hudby a tanečníků tak nic neměl. Další velké oslavy jsou přitom naplánovány na dnešní večer. Před zítřejším výstupem k horskému klášteru si tak William s Kate moc neodpočinou.

Součástí čtvrtečního odpoledního programu ovšem byly také tradiční místní sporty, jimiž jsou šipky a především lukostřelba. Ačkoli je o Kate dobře známo, že má k pohybu a sportu všeho druhu velmi blízko, tentokrát se v obou disciplínách lépe vedlo jejímu manželovi. Kate to ale zase jako lukostřelkyni mnohem víc slušelo...

Reklama

Další články

Načítám