Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Herecký nestor Luděk Munzar (†85) by se mohl radovat, ale prý má spíš starostí až nad hlavu! Jeho sestřenice Alena Munzarová (†88) totiž v rámci restitucí získala činžák na pražských Vinohradech s odhadní cenou víc jak padesát miliónů korun. Šťastným řízením náhod se dům fakticky dostal do vlastnictví hercovy nadace a peníze by se mohly hrnout. Jenže to má háček!

Luďkova příbuzná, která zemřela na Štědrý den minulého roku, trpěla poslední léta Alzheimerem a byla zbavená svéprávnosti. Luděk Munzar byl ustanoven jejím opatrovníkem, dům ještě před její smrtí podle Sedmičky převedl na Nadaci Aleny a Luďka Munzarových.

Ta má cíle velmi bohulibé: chce mimo jiné podporovat výkonné umělce v oblasti herectví, literatury, hudebního a výtvarného umění. Jenže aby mohla umělcům pomáhat, musí mít dostatek peněz. A ty může vygenerovat právě činžák.

Ten však není v nejlepším stavu, podle magazínu byla jeho oprava vyčíslena na necelých dvanáct miliónů korun. Práce s domem je jak na kostele a herci nezbývá, než věřit, že se ve zdraví dožije toho, až nadace skutečně začne mít finanční prostředky a bude moci začít plnit cíle, které si předsevzala.

Reklama

Další články

Načítám