Hlavní obsah
Článek

Snaha o štíhlou postavu v případě třiadvacetileté Sophie Hartwell vyústila ve stav, kdy se ocitla na hranici mezi životem a smrtí. Britka o váze průměrného sedmiletého školáka má naprosto zdevastovaný organismus, který může každou chvíli zkolabovat.

Sophie se odmítá vyskytovat v kuchyni, protože trpí fobií z kalorií, které podle ní poletují vzduchem a čekají, až je vdechne, či se do jejího těla dostanou přes její kůži. Kvůli této mánii se dostala do kritického stavu a odmítla své stravovací návyky změnit i poté, co ji lékaři upozornili, že její orgány mohou brzy vypovědět službu.

Jedinou záchranu pro ni představuje léčba na americké specializované klinice, která ovšem vyjde na v přepočtu 3,5 miliónu korun, což si její rodina nemůže dovolit. Příbuzní tak hledají sponzory, kteří by byli ochotni na náročnou léčbu přispět.

Vyčerpaná mladá žena už ani nevychází z domova, protože venku podle ní číhá spousta nástrah v podobě kalorií, s nimiž by mohla přijít do kontaktu. Sophie má navíc velmi oslabenou imunitu, takže pro ni může být nebezpečné i běžné virové onemocnění.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám