Hlavní obsah
Článek

Bára Poláková (40) je sice vystudovanou herečkou, ale v posledních měsících je o ní slyšet převážně jako o zpěvačce (a převážně jako o zpěvačce hitu Nafrněná). Její debutové album jí dokonce vyneslo tři nominace na Cenách Anděl, a to v kategoriích zpěvačka, objev a skladba roku. Nahrávací studio opustila teprve nedávno - a už se do něj vrátila. Tentokrát v něm nazpívala ukolébavku.

Narození dcery změnilo Báře Polákové život i repertoár. Přibyly do něj písničky, které si jako dítě notovala s rodiči. „Odmala jsem byla vedená k hudbě. Během žehlení jsme s maminkou přezpívaly snad všechny lidovky, které existují,“ vzpomíná Bára, která jednu z nich - Vyletěla holubička - nahrála pro internetovou televizi Stream.cz.

„Tehdy mi nedocházelo, kolik pravdy v nich je. Jak moc je text Vyletěla holubička o životě a jak moc je hluboký. Když jsem si to uvědomila, zamilovala jsem si ji,“ říká Poláková.

Od doby, co je maminkou, se stala hudba nedílnou součástí jejího každodenního života. „Ronje zpívám často. Jde spíš o vymyšlené písně s neexistujícími slovy, ale před koncertem, když si potřebuji zopakovat texty, tak se mi stává, že jí přezpívám celou desku,“ prozrazuje Bára, která se těší, až si ukolébavku zabrouká spolu s dcerou.

Polákovou čeká nabitá sezóna. „V létě máme naplánovány fesťáky, na podzim potom šňůru,“ popisuje. „Oba bychom s Pavlem nejradši byli jen s Ronjou a užívali si každou minutu s ní. Jsme si v tom dost podobní, proto se snažíme redukovat čas, který netrávíme společně, na minimum. Fanoušky ale o vystoupení připravit nechci a pokusím se to nějak skloubit,“ dodává Bára.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám