Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Populární herečka s francouzským šarmem Chantal Poullain (59) letos oslaví šedesáté narozeniny. Plánuje velkolepou oslavu a svůj věk si vůbec nepřipouští. Jak jsme u bývalé manželky Bolka Polívky (74) zvyklí, neustále srší energií a pozitivním přístupem k životu.

Ne vždy jí ale bylo do zpěvu. Před pěti lety bojovala s rakovinou prsu. O své nemoci tehdy nechtěla vůbec mluvit a tajila ji i před svými kolegy. Teď se o těžkém období rozpovídala v pokračování pořadu 13. komnata. Život jí v zásadě zachránilo to, že šla včas na lékařské vyšetření. A také to, že k léčbě nepřistupovala s negativními myšlenkami.

„Po celou dobu svého onemocnění jsem si připadala jako malé dítě, které poslouchá. Dostala jsem se do problému a každé gesto, každý úsměv, podaná ruka byla nesmírně důležitá. Když se necháš vést a věříš, projdeš procedurou v klidu. Pozitivní postoj je nesmírně důležitý. Svou nemoc jsem zapírala. Lhala jsem i hodným lidem, kteří si zprávy přečetli a vyjadřovali mi podporu. Těm bych se dneska chtěla omluvit. Schovala jsem se před pravdou,“ prozradila Chantal, která se s rakovinou nesetkala poprvé. Její sestra totiž na rakovinu prsu zemřela.

Chantal lhala také proto, že chtěla zápas s nemocí vybojovat sama, bez pozornosti. „Lhala jsem, protože pro mě bylo strašně důležité, abych si to já vybojovala, a ne aby o tom mluvila média. Chtěla jsem sama za sebe bojovat s rakovinou, byl to element v mém životě, který jsem nechtěla ukázat všude, a byl to můj boj, ne nikoho jiného,“ dodala herečka, která zejména díky včasné diagnóze svůj boj nad nemocí nakonec vyhrála.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám