Hlavní obsah
Článek

Slavný britský kuchař Gordon Ramsay v Austrálii po roce zkrachoval. Jeho podnik „maze and maze Grill“ v Melbourne si na sebe nedokázal vydělat a společnost HLB Man Judd oznámila, že ho má v likvidaci. Gordon má finanční potíže už delší dobu, za problémy viní svého tchána Christophera Hutchesona, jemuž dal loni v říjnu výpověď.

„Od změn v managementu společnosti Gordon Ramsay Holdings jsme provedli revizi našich podnikatelských aktivit. Podle posledních rozhodnutí byl podnik "maze and maze Grill" v Melbourne poslán do likvidace, protože je to neudržitelný projekt. Naneštěstí tento krok byl jediným možným řešením, abychom se mohli zaměřit na zdraví širší skupiny projektů,“ uvedl Ramsayův mluvčí.

Problémů v podnikání Gordonovi neubývá, proti slavnému kuchtíčkovi se loni stavěli i dodavatelé jeho restaurace v New Yorku. Po nespokojených prodejcích vína a sýrů, jimž dlužil v korunách miliony, se ozval také dodavatel masa. Jemu prý Ramsay dlužil v přepočtu 3,8 milionu korun. Gordon se předloni pokusil vytáhnout z dluhů svou restauraci The London NYC, již si otevřel na Manhattanu. Nalil do ní několik milionů dolarů, ale podnik mu peníze stále nevrací.

Reklama

Další články

Načítám