Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

U příležitosti křtu audioknihy Ruku na srdce, náhody neexistují Petra Rajcherta, se po hodně dlouhé době objevila ve společnosti autorova manželka, herečka, nyní výtvarnice Bára Srncová. Stejně jako její muž, jehož si televizní diváci oblíbili v seriálu Život na zámku nebo hudební fandové v kapele Chinaski, i ona se vzdala kariéry v šoubyznysu. Klidný rodinný život je jim přednější.

Bára Petrovi tvořila i zázemí při psaní jeho prvního románu. "On je docela nenáročný. Většinou když psal tuhle knihu, zavřel se na chalupu. Já mu jenom navařila a vyslala jsem ho," smála se Bára, kterou proslavila role Rampepurdy v Bylo nás pět.

"Kombinoval jsem tam fyzickou práci s psaním a je faktem, že jsem někde četl, že spisovatelství je jednou z nejosamělejších činností. A to je pravda. Asi bych nedokázal být ten spisovatel, který denně píše, protože potřebuju vypadnout z toho chodu a být pryč," dodal Petr.

"Velkou část knížky jsem napsal, když jsem držel půst," doplnil. "Já s ním strávila přípravnou fázi, a když došlo k tomu, že měl pít jenom vodu, tak jsem odjela. Nechtěla jsem vidět, jak by se trápil, a já bych hlavně jen tu vodu nepila, protože bych omdlela. Tak jsem ho tehdy opustila," přidala své Bára.

Ta už se také objevuje jako herečka minimálně, naposledy v seriálu Špačkovi v síti času a v televizní pohádce Princezna a písař, ale i to bylo po skoro desetileté pauze. "Když jsme spolu začali, řekli jsme si pár pravidel. A čím jste starší, tím je to horší, dělat herectví. Člověk nerad prodává ty niterné pocity, které patří jen nám dvěma," vysvětlila Srncová.

"My dva se dali dohromady při natáčení, kdy jsme hráli vztah. To, co se dělo při natáčení Policejních pohádek strážmistra Zahrádky, to byl v podstatě náš vztah. Byl to náš začátek, který máme zdokumentovaný. Náš první dotek i polibek," vyprávěl Petr. "No a Petr se bojí, aby se to zase nestalo, tak já už nehraju," uzavřela se smíchem Bára, která teď místo hraní maluje obrázky stejně jako její maminka Emma Srncová.

Reklama

Další články

Načítám