Hlavní obsah
Článek

Když se vdala za miliardáře Michala Horáčka, rozhodně nezůstala sedět doma s rukama v klíně. Kostýmní výtvarnice Michaela Horáčková Hořejší momentálně chystá kostýmy pro muzikál Bonnie & Clyde, hrdiny seriálu Terapie i novou vánoční pohádku. Jen sama pro sebe oblečení nenavrhuje. "Kovářova kobyla chodí bosa," smála se, když jsme s ní mluvili na předávání cen Český lev, kde oblékla róbu od Liběny Rochové.

Michaela má opravdu široký záběr. Jen málokdo dokáže obléknout komorní inscenaci, výpravnou operu, vánoční pohádku, seriál z období první republiky, teenagerovskou komedii, historické drama i muzikál s početným ansámblem.

Michaela Horáčková Hořejší, absolventka scénografie na divadelní fakultě JAMU, patří k respektovaným osobnostem svého oboru. Jak sama říká, nejradši má práci, která ji dokáže nadchnout, pohltit, přivést k zajímavým lidem a tématům. Momentálně byla její práce k vidění v kriminálce Modré stíny, již odvysílala Česká televize, pro kterou navrhla kostýmy.

„V současné době připravuji třetí řadu seriálu Terapie pro HBO, pro Českou televizi vánoční pohádku Za devatero horami a druhou řadu seriálu Mazalové. Se Švandovým divadlem spolupracuji na inscenaci Úsměvy smutných mužů a s Hudebním divadlem Karlín na muzikálu Bonnie & Clyde. A pro O2 arenu chystáme další koncert Michal Horáček uvádí – Petr Hapka žije! v režii Davida Drábka,“ shrnuje v krátkosti výčet svých aktuálních pracovních aktivit Michaela Horáčková Hořejší.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám