Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Legendární Juraj Herz (81) se ujal režisérské taktovky francouzské komedie Alaina Kriefa Dědicové, která měla ve čtvrtek večer premiéru v Divadle Na Jezerce. Komedii o tom, že smrt v rodině může kromě boje o dědictví odstartovat i situace, které by nikdo nečekal, si nenechali ujít ani Herzovi nejbližší.

Herz je totiž znám tím, že si udržuje perfektní vztahy se svou exmanželkou Terezou Pokornou (55), s níž má dceru Annelii. Není divu, že jeho někdejší osudová žena zasedla v hledišti a společně s dcerou tleskala na jevišti nejen Miroslavu Etzlerovi, ale i současné Herzově dlouholeté partnerce Martině Hudečkové (Herz s ní žije už více než patnáct let).

Tereza Pokorná ve své době patřila k našim nejpůvabnějším herečkám, za což mohla zejména její první velká filmová role - Kachyňův snímek Lásky mezi kapkami deště. I dodnes si však udržuje mladistvou vizáž. Herz, který si po premiéře s chutí poklábosil s dcerou Annelií (28), byl s výkonem herců na place spokojený.

„Nemám, co bych vytkl. Naopak. Při zkouškách všichni makali naplno a dnes to bylo ještě o padesát procent lepší. Je to skvělá komedie, a když mi ji principál Jezerky Honza Hrušínský poslal k posouzení, řekl jsem si: ano, do toho půjdu. A asi jsem udělal, podle ohlasů diváků, dobře,“ míní.

Kromě Miroslava Etzlera a Martiny Hudečkové v komedii hrají i Martin Sitta, Kristýna Hrušínská, Tereza Němcová a Denisa Pfauserová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám