Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenská herečka Soňa Valentová (69), známá z filmů Kladivo na čarodějnice a Requiem pro panenku, skončila před několika týdny po cévní příhodě v nemocnici. Server čas.sk o tom ve čtvrtek večer informovala hereččina dcera Katarína Hasprová.

Čas.sk uvedl, že herečka ochrnula na levou stranu těla a nad jejím návratem k filmu a divadlu visí velký otazník. Valentová ještě dokázala zavolat dceři, která přivolala záchranku. „Udělalo se jí nevolno. Žádný zákrok proveden nebyl, neměla krvácení do mozku. Byla to cévní příhoda. Maminka je v stabilizovaném stavu, mimo ohrožení života,“ řekla Hasprová. Oblíbená slovenská herečka je zatím připoutána na nemocničním lůžku. Valentová svůj boj ještě nevyhrála, čeká ji řada vyšetření a rehabilitace.

Valentová je od srpna 1968 členkou Slovenského národního divadla. Herečka si zahrála kromě dvou již zmíněných filmů také ve snímcích Tichý podnájem, Noční jezdci, Perinbaba, Mozartova cesta do Prahy, Zapomenuté světlo a dalších.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám