Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Z excentrické herečky Míši Maurerové se vždy stává plachý tvor, když chce zajít zacvičit. „Ve fitku jsem vždycky v bublině, nebo jak se říká v okruhu veřejné samoty. Mám v uších sluchátka a poslouchám audio knihy nebo muziku,” popisuje Míša.

Když se herečka společně s dalšími známými osobnostmi zapojila do cvičebního maratonu Mars 2016 v posilovně v pražské Krči, který měl za cíl podpořit lidi trpící roztroušenou sklerózou, tak se necítila ve své kůži. Jednak ji znervózňovalo abnormální množství lidí v posilovně a nesvá byla také z přítomnosti fotografů, kteří ji zvěčňovali v ne zcela lichotivých pózách a zpocenou.

„Přišla jsem podpořit lidi s roztroušenou sklerózou, protože mám s tou nemocí ve svém blízkém okolí, v rodině, zkušenost a sama jsem prošla podezřením, že jí také trpím. Vím, že ta nemoc není vzdálená a může se týkat každého z nás, nejohroženější jsou ženy v produktivním věku. Mělo by se o ní dozvědět co nejvíc lidí, je to nemoc, která se těžko diagnostikuje, ty projevy jsou různé, je náročné ji léčit a žít s ní, dokáže život pořádně zkomplikovat,” zdůvodňovala svou přítomnost na akci představitelka kadeřnice Digi z nekonečného seriálu Ulice.

Díky zmíněným okolnostem se tedy Maurerová na cvičení nemohla příliš soustředit, vynahradí si to prý ale jindy. „Snažím se cvičit pravidelně, asi tak měsíc cvičím třikrát, čtyřikrát denně,” směje se a dodává: „Ne ne, chci říct týdně, kdyby denně - to bych byla hodně velká frajerka (smích). Občas chodím v zimě do posilovny, ale vybírám si přístroje, moje fyzická konstituce naznačuje, že nezvedám žádná železa,” říká.

Vztah k pohybu se snaží vštěpit i svým dětem. „Cvičíme pravidelně i s dětmi – hlavně rehabilitaci – s Pepou na záda a s Madlenkou na nožičky. Snažím se, aby se děti hýbaly a cvičily spíš formou zábavy, to znamená, že jdeme na běžky, na kolo, na kolobrndy,” říká Míša Maurerová.

Reklama

Další články

Načítám