Hlavní obsah
Článek

V pondělí měl premiéru film Rudý kapitán s Oldřichem Kaiserem (68) v hlavní roli a jeho protagonista na ni nedorazil v obleku, nýbrž v uniformě příslušníka SNB. „Je to vycházková uniforma, ne tedy oblek pro běžné nošení, a cítím se v ní opravdu dobře,“ začal Kaiser.

A ve stejném duchu i pokračoval. „Tenhle film Rudý kapitán je vlastně o mně. Stačily dvě tři kamery a jelo se. Je to taková reality show. Samozřejmě jsem zasahoval i do scénáře při natáčení, protože když je to o mně, sám nejlépe vím, jak to bylo, a řídil jsem i jiné postavy filmu,“ řekl Kaiser, pochopitelně s ironií.

S výsledkem je spokojený a v multikině se usmíval po boku přítelkyně, písničkářky a básnířky Dáši Vokaté. „On to trochu zlehčuje, je to ovšem film, který stojí za to vidět. Mám ráda thrillery, a čím jsou drsnější, tím víc je prožívám. Na Rudého kapitána ovšem žádný nemá. Musím přiznat, že za poslední dobu jsem neměla tak silný emocionální zážitek,“ pochválila i Vokatá snímek režiséra Michala Kollára, který přišli zhlédnout také třeba Petr Jákl, Boris Hybner či Jiří Štrébl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám