Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Společně třeba s Anetou Vignerovou je Pavlína Němcová jednou z mála českých krásek, která se pyšní svými vlasy a hustou hřívu neprodlužuje či nezahušťuje napletenými vlasy. Když se tedy topmodelka a herečka stala odbornou porotkyní soutěže Kadeřník roku 2015, ptali jsme se jí právě na její chloubu.

Pavlíno, může být účast v soutěži Czech and Slovak Hairdressing Awards pro tebe inspirací pro nový vlasový styling?

Určitě ano. Díky úžasným výtvorům soutěžících mám už mnoho inspirací pro sebe samotnou.

Neměla jsi během své kariéry problém s tím, že by ti vlasoví profesionálové vlasy poničili?

Pár nepříjemných zkušeností s amatéry, kteří se nazývají kadeřníky, samozřejmě mám, neprofesionalita bohužel existuje v každém oboru.

Jak často docházíš na vlasovou údržbu?

Každé zhruba tři měsíce na osvěžení barvy a zastřihnutí konečků. V Praze u mě vítězí jednoznačně salon Libora Šuly, který je naprosto dokonalý, a v Paříži salon David Mallet, který je mistrem mistrů.

Nikdy se ti nestalo, že by ti kadeřník na hlavě vytvořil něco, s čím jsi nemohla vyjít mezi lidi?

Pár nepříjemných zkušeností s amatéry, kteří se nazývají kadeřníky, samozřejmě mám. Proto si vždy raději počkám na čas mých dvou zmíněných profesionálů a mistrů oboru.

Předpokládám, že jsi jako modelka a poté jako herečka měla na hlavě nejrůznější podivnosti…

Během modelingu jsem vystřídala opravdu mnoho účesů, barev a střihů, některé byly opravdu nenositelné, ale vždy se vše podařilo úspěšně vrátit k normálu.

Existuje nějaký střih či barva vlasů, které bys v rámci filmové role či focení odmítla?

Ne, jelikož má profese není o mém názoru či chuti, ale o ztvárnění dané postavy. Co se soukromí týká, to je jiná story.

Pozoruješ nějaké zásadní rozdíly v účesech či stylingu v ČR a zahraničí? Existuje dle vašeho názoru nějaký specifický český účes?

V dnešní době bych řekla, že česká tvorba je na naprosto stejné profesionální úrovni jako v zahraničí. A jsem moc ráda, že typický český účes á la "květák" je již minulostí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám