Hlavní obsah
Článek

Mezi největší evropské hvězdy italskou divu Sophii Loren (89) jistě nedostalo jen skvostné herecké umění, za které získala Oscara a řadu dalších hereckých cen. Na samém počátku byl genetický vklad rodičů. Ženskými půvaby totiž mladičká Sophia začala okouzlovat muže ve svém okolí nezvykle brzy.

První úspěch přišel ve čtrnácti, kdy byla v soutěži krásy vybrána mezi dvanáct princezen moře. Brzy na to odjela s matkou do Říma, aby si zahrála otrokyni ve filmu Quo Vadis (1951). V Římě zůstala i po dokončení filmu a pracovala jako modelka pro časopisy. V soutěži Miss Řím, kde skončila druhá, si jí všiml o dvacet let starší producent Carlo Ponti. Ten jí pomáhal hledat filmové role a později se stal jejím manželem.

Hned co Sophia popletla hlavu celé Itálii, přišla s úspěchem filmů Horalka (1960), Včera, dnes a zítra (1963) nebo Manželství po italsku (1964) popularita mezinárodní.

Z té Sophia těží v podstatě až do dnešních dnů, kdy i jako čiperná osmdesátnice dokáže ve vybraných róbách a za pomoci plastických chirurgů i vizážistů na červeném koberci všem vyrazit dech. Vy si teď půvaby italské sexbomby připomeňte ve fotogalerii na fotkách z doby její největší slávy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám