Hlavní obsah
Článek

Zpráva o smrti příležitostné herečky Jaroslavy Hanušové (†66) její přátele opravdu šokovala. Všichni, které jsme oslovili, na ni vzpomínají jen v tom dobrém. Uznávají ale, že po vleklých zdravotních problémech pro ní smrt asi byla vysvobozením.

„Ale to je smutné! Točili jsme spolu film Slunce, seno, erotika. Jarka byla úžasná, nebylo pro ni nic obtížné. Byla známá recesistka, pro každou srandu se okamžitě nadchla. Spolu s Kaiserem, Lábusem a Dejdarem neustále vymýšlela nějaké ptákoviny. S minimálně polovinou všech přitom přišla ona sama! Před kamerou byla ale ukázněná, milá, příjemná a skromná. Prostě to byla holka do nepohody,“ zavzpomínal na „svou hvězdu“ režisér trilogie Slunce, seno… Zdeněk Troška (70).

Zprávou o úmrtí Hanušové jsme bohužel nepříjemně překvapili i Zdeňka Srstku, s kterým tvořila v Možná přijde i kouzelník nezapomenutelnou dvojku.

„A do pr…. . Dej jí pánbůh nebe. To byla parťačka jako řemen! To jsem smutnej, člověče. Snad se dozvím, kdy bude mít pohřeb,“ přešla okamžitě náladu amatérského herce a bývalého kaskadéra Srstku. Na kolegyni, která se ještě pár týdnů před svým skonem objevila na veřejnosti, vzpomíná jen v tom nejlepším. V sobotu ji ale zradilo zdraví. Hanušovou odvezli do nemocnice, kde jí o dva dny později selhal organismus a následkům kolapsu životně důležitých orgánů podlehla.

„Ale ne! Ježíšmarjá, to je smutné. Ach jo. Osud se ale s nikým nepáře. Znala jsem ji dávno předtím, než se objevila poprvé v televizi. To jste mi neudělali radost, i když pro Jaruš je to spíš vysvobození,“ vzpomínala Jaroslava Obermaierová (78) (po jejím boku se Hanušová objevila naposledy před kamerou v Bastardech).

Reklama

Další články

Načítám