Hlavní obsah
Článek

Na slavnostních ceremoniálech, kde jsou oceňováni nejlepší herci, se Kate Winslet (48) pohybuje už dvě desetiletí, ale nikdy na sebe nestrhla tolik pozornosti jako na posledním udílení cen BAFTA, kde získala další trofej do své sbírky.

Herečka, která se v minulosti snažila své ženské tvary eliminovat drastickými dietami, je jako trojnásobná maminka atraktivnější než na počátku kariéry. V Londýně dostala cenu za vedlejší roli ve filmu Steve Jobs, v němž paradoxně jako asistentka slavného vizionáře moc parády nenadělala. Na červeném koberci ji ovšem v asymetrických černých šatech nikdo nepřehlédl.

Kate Winslet první cenu BAFTA získala už před dvaceti lety za vedlejší roli v romantickém dramatu Rozum a cit. Britská filmová a televizní akademie pro ni má slabost a letos ji nominovala po osmé. Kate už letos získala Zlatý glóbus a usiluje i o Oscara, o něhož ji však může připravit Alicia Vikander či Rooney Mara.

Největší radost na udílení cen BAFTA zažil mexický režisér Alejandro Gonzáles Inárritu, jehož film Revenant Zmrtvýchvstání si odnesl pět cen, čímž upevnil pozici oskarového favorita. Loni přitom Britové jeho drama Birdman ignorovali.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám