Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Většina jej bude znát z formace, která osobitým způsobem interpretovala písničky Ivana Mládka. V té působí od konce devadesátých let, kdy kapela vznikla, dodnes (na jaře oslaví osmnácté narozeniny). Marcel Marek neboli Mersí má ale víc projektů, protože, jak říká, změna je život.

Kromě vystupování s kapelou Děda Mládek Illegal Band se živí jako DJ Mersí, hraje v obnovené kapele Burma Jones a k tomu má formaci Mr.Elastik, kterou tvoří spolu s duem Hot Sisters. Mr.Elastik má na kontě dva singly (i s klipy), ten poslední se jmenuje Snowman a hlavní roli v něm ztvárnil moderátor Tomáš Kraus, mimo jiné Mersího spolužák z plzeňské konzervatoře.

Být DJ Mersího lákalo vždy, a tak si v roce 2003 pořídil gramofony a začal trénovat. „Pak jsem postupně začal hrát po klubech nejen v Praze, ale po celé republice. Díky tomu jsem přičuchl i k jiným hudebním stylům a elektronické hudbě jako takové. Stále jsem se snažil tvořit hudbu, která by propojila elektronickou muziku s živými nástroji,“ popsal genezi projektu Mr.Elastik, který míchá různé hudební styly jako electroswing, dubswing či balkanswing.

Reklama

Další články

Načítám