Hlavní obsah
Článek

I když se herečka Hana Gregorová (71) chlubí o čtyři konfekční velikosti štíhlejší postavou, vánoční cukroví si ujít nenechá. Gregorová, kterou v poslední době vídáme v seriálu Přístav, ale přiznala, že ho sama nepeče. Na Vánoce mívá pokaždé úžasné cukroví od své kamarádky.

„Ne že bych ho neuměla upéct, ale nemám nervy piplat se s tak drobnými kousky. A mně stejně víc chutná to darované. Nejraději mám marokánky a plněné ořechy. Vanilkové rohlíčky, pracny nebo perníčky, které jsme pekli i v seriálu, moc nemusím," svěřila.

"Cukroví vyzvedávám až těsně před Štědrým dnem. Když ještě žil můj muž Radek Brzobohatý (†79), pořád na něj chodil a na Štědrý den ho půlka chyběla. Na Slovensku se pečou také například plněné ořechové a makové rohlíčky z kynutého těsta, ty jsem v Čechách neviděla. Jsou větší než vanilkové rohlíčky. Nebo ořechovník a makovník, což je kynutý zavinutý koláč, v němž je hodně máku, nebo ořechů s rozinkami a rumem, že těsto není ani vidět," popsala.

"Když jsem byla malá holka, pekly jsme s maminkou a tetou Amálkou, pokaždé jsem se na tento rituál těšila, měly jsme vždy zhruba deset druhů. Z vánočního menu mám nejraději bramborový salát a kapra, ale připravuju každý rok také řízky, slovenskou polévku kapustnici i hovězí s játrovými knedlíčky,“ uzavřela povídání o Vánocích během jednoho z letošních posledních natáčecích dnů seriálu.

Reklama

Další články

Načítám