Hlavní obsah
Článek

Karel Gott (†80) nyní svádí svůj boj s rakovinou v nemocnici, ale ještě předtím bojoval za životy jiných dětí v nemocnici. V červenci se nechal nafotit do kalendáře pro nadaci Archa Chantal, která se stará o zlepšení podmínek dětí ve zdravotnických zařízeních. Gott se nechal fotografem Petrem Kurečkou nafotit pro kalendář Proměny jako hlava italské mafie, nechvalně proslulý Don Corleone z filmu Kmotr.

Autoři kalendáře, fotograf Petr Kurečka a režisér Marek Škarpa, šli při výběru protagonisty této proměny najisto: "Když kmotr, tak samozřejmě musíte sáhnout po nejvyšší autoritě v okolí. A kdo jiný v českém šoubyznysu je takovou, v dobrém slova smyslu autoritou budící respekt než Karel Gott."

Pro kalendář Proměny se Karel Gott nepřevtěloval poprvé. Už v minulých filmových proměnách leckoho překvapil. "Dělali jsme slavné filmové dvojice, a když jsme vybírali role pro Karla Gotta a jeho manželku Ivanu, napadl nás Vinnetou s Ribannou. Ale už tehdy jsme se s Karlem bavili o jiných filmových postavách a přišla řeč i na film Kmotr a slavného Dona Corleoneho. Věděli jsme proto, že příště Karlovi tuhle postavu nabídneme. A jsou nabídky, které se neodmítají," citují větu z filmu Kmotr se smíchem autoři.

Focení probíhalo v červenci a od Karla Gotta vyžadovalo kompletní smoking a společnost kocoura. "Kocoura Krabata přivezla naše maskérka Jana Dufková, naštěstí ho má dobře vychovaného, tak jenom seděl a pouštěl dlouhé chlupy na krásný, na míru šitý smoking Karla Gotta. Trochu jsme se báli, co tomu řekne, ale Karel Gott takové drobnosti neřeší. Pozorně si hlídal správné světlo a vyznění fotografie. Je vidět, že o focení toho ví za ta léta hodně a klidně může s přehledem radit profíkům," vzpomínají na vznik fotografie Petr s Markem.

To, že křest kalendáře Karel Gott stráví v nemocnici, oba autory mrzí: "Moc jsme se těšili, až Karlovi přivezeme obraz a kalendáře s výslednou fotografií ukázat, dáme si s ním zase vychlazenou Plzeň a budeme mluvit o politice a zážitcích z jeho neskutečné kariéry. S člověkem, který osobně potkal například právě mafií oblíbeného zpěváka Sinatru, si můžete povídat mnoho hodin a nikdy se nenudíte. Setkání s Karlem Gottem je vždycky zážitek a těšíme se, až ho uzdraveného a v plné síle zase uvidíme," dodali Kurečka a Škarpa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám