Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Je vězněm ve svém vlastním bytě a nebýt přátel a zázraků techniky, už by dávno zemřel! Řeč je o Václavu Glazarovi (†65), herci, kterého proslavila role matky představené a následně i mafiána Karla ve čtyřech Kameňácích. Ten přes svůj vážný zdravotní stav souhlasil i s rolí ve finálovém snímku série, ve Vánočním Kameňáku.

Glazar byl loni na operaci, po které začal mít problémy s okysličováním krve. Lékaři mu sice slíbili, že se dýchacího přístroje do půl roku zbaví, zatím ale čeká marně. K tomu se přidaly příšerné bolesti páteře, s kterou by měl jít na operaci, ale právě kvůli dýchacím potížím zatím nemůže.

A to vše se projevilo i na natáčení.

„Produkce se o mě úžasně starala, mysleli na to, abych měl pohodlí. Jen se hádali, jestli by měl být ve scéně kyslík nebo ne, já bych to podstoupil i bez něj, ale nakonec to zakomponovali do role. Přesto to pro mě bylo náročné, protože bych nutně potřeboval na operaci s prasklým bederním obratlem. Točili jsme od sedmi ráno do čtyř do rána následujícího dne a opravdu jsem trpěl bolestí,“ tvrdí Glazar, který doufá, že už brzy se jeho stav změní.

„Pro mě bylo natáčení hrozně nebezpečné i v tom, že režisér F. A. Brabec s manželkou měli šílenou chřipku. Prskali kolem sebe milióny bacilů. Ale byl jsem nadšený, hrozně rád jsem se dostal mezi lidi. Jinak jsem opravdu pořád jen doma,“ řekl nám Václav Glazar k natáčení v novém pavilónu kladenské nemocnice.

Glazara ve Vánočním Kameňáku navštíví vnuk (Vincent Navrátil) a Alice Bendová. „Dali mi zlaté povlečení, doutník a víno. Ale to byla ve skutečnosti jen voda, podvedli mě, parchanti,“ dodal s nadsázkou.

Reklama

Další články

Načítám