Hlavní obsah
Článek

V naprostém zapomnění a v osamělosti zemřela česká herečka Jaroslava Tichá (†85), která ve filmové sérii Kameňák ztvárnila bábi Boženu Novákovou, manželku flamendra Jana Skopečka, kterou v trojce porazí auto. Je tak již pátou herečkou, kterou Zdeněk Troška (70) ze série Kameňák pochoval.

Po zelinářce Heleně Růžičkové, hvězdě dvojky Anně Vejvodové, nesnesitelné tchyni Evě Tauchenové či babce Poláčkové Věře Tichánkové je Tichá další v řadě, která se finále původně Troškova filmu (Vánočního Kameňáku, který má premiéru v prosinci) už nedočká. Zemřela již v dubnu tohoto roku, ale nikdo tomu nevěnoval pozornost.

„Sedli jsme si na chodbu a povídali si. Pamatovala si všechno, co jsme spolu natáčeli. Byla v dobré náladě,“ vzpomíná režisér Troška na herečku, která debutovala ve filmovém snímku z roku 1961 Kde řeky mají slunce, ale do paměti diváků se zapsala prvně pořádně až v Botě jménem Melichar, kde hrála zlodějku.

Zdeněk Troška je zároveň posledním, kdo ji navštívil na smrtelné posteli ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. „Ještě jsem jí pomohl do pokoje a říkal jsem jí: ‚Musíš hodně jíst, jsi hubená, holka moje zlatá!‘ Proto jsem jí také přinesl ovoce, džus i pivo, protože pivíčko měla moc ráda. O tři dny později jsem se dozvěděl, že umřela na stáří. Byla to středa 22. dubna,“ zavzpomínal pro deník Blesk český režisér.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám