Hlavní obsah
Článek

Poznáte, která herečka se proměnila v sexy kočku, originální Catwoman neboli Kočičí ženu z filmu Batman se vrací? Autoři kalendáře Proměny 2016, pro který fotografie vznikla, fotograf Petr Kurečka a režisér Marek Škarpa o této proměně dlouho přemýšleli.

„Najít v Čechách herečku, která má v sobě to, co měla v původním filmu Michelle Pfeifferová, není vůbec jednoduché. Batmana a Kočičí ženu jsme chtěli dělat už několikrát, ale nikdy jsme nemohli najít tu správnou dvojici. Teprve když jsme z naší původní představy vynechali Batmana, věděli jsme, koho hledáme. Anděla s ďáblem v těle, sexy a krásnou zralou ženu, která bude mít v pohledu to, co Michelle. A to "něco" přesně má Jitka Schneiderová (51)," prozradili tvůrci kalendáře.

Kalendář Proměny je především charitativní projekt a i to byl jeden z důvodů, proč Jitka Schneiderová ve svém nabitém programu našla čas na proměnu v sexsymbol začátku devadesátých let.

„Jitka se o práci nadace Archa Chantal opravdu zajímala a právě propojení našeho kalendáře s cílenou pomocí nadace dětským oddělením českých nemocnic ji přesvědčilo. A samozřejmě taky ten latexový sexy kostým,“ dodávají s nadsázkou autoři kalendáře Proměny 2016.

O tom, že si Schneiderová focení opravdu užívala, svědčí to, že vznikla celá série fotografií. V kalendáři ale bude jako vždy jedna jediná. „Nejtěžší je asi nakonec výběr té správné. Někdy se dlouho rozhodujeme mezi několika variantami,“ popisují autoři kalendáře Proměny. Nakonec o vítězi rozhodují maličkosti. Tentokrát to byl motiv ptáčka, kterého se Kočičí žena jako správná kočka chystá sníst.

„Je to přímo motiv z filmu, kde Michelle Pfeifferová na konci scény kanárka spolkne. My jsme ale tak daleko zajít nemohli. Přemlouvat Jitku k něčemu takovému jsme ani nezkoušeli, přeci jenom měla ostré drápky,“ dodali fotograf Petr Kurečka a režisér Marek Škarpa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám