Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Českou premiéru amerického rodinného snímku Pan si nenechal ujít ani Jan Potměšil se svým synem Honzou. Herec a jeho potomek se velmi těšili na film vyprávějící příběh Petra Pana, než se stal tou postavou, jakou ho známe.

Představitel Jíry z pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci se snaží své děti rozvíjet sledováním vhodných filmů. „Snažíme se klukům číst před spaním a zajímáme se o ty věci v širších souvislostech. To znamená, že je pak vidět, co je zajímá. Jsem vždycky rád, když to není jen akční věc, ale má to i přesah příběhu, poselství a spektra hodnot,” říká Potměšil a jedním dechem se odkazuje na premiéru filmu: „Doufám, že tady se právě s tímto potkáme. Tenhle příběh známe a mě osobně zajímá, jak to bude ztvárněno.”

Do kina vyrazil Potměšil s mladším synem Janem (8), který vzal s sebou kamaráda Krištofa Sedláčka (8). Doma zůstal ještě patnáctiletý syn Šimon. Potměšilovi prý do kina vyráží tak často, jak jen jim to jejich program dovolí. Není ani výjimkou, že hercovi synové vyrazí do divadla zhlédnout tatínka během představení. „Chodí často do divadla. Byli na Romeovi a Julii, viděli Othella, zvládli Rozmarné léto. Nemají s tím problém, když je na to předtím mírně připravíme, popíšeme jim děj, tak je to zajímá. Myslím si, že je to bavilo.”

Reklama

Další články

Načítám