Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Majitelku sametového altu a interpretku tklivých balad o lásce Jitku Zelenkovou (73) dnes už v davu těžko přehlédnete. Jistě také díky její husté kudrnaté hřívě, která ji zdobí. Byly však doby, kdy zpěvačka se svým porostem na hlavě experimentovala ve velkém.

„Jako mladá holka jsem snad vyzkoušela všechny účesy i odstíny barev. Střídala jsem dlouhé vlasy s krátkými. Zkoušela jsem i paruky. Své přirozeně kudrnaté vlasy jsem žehlila na žehlicím prkně obyčejnou žehličkou. To víte, tenkrát takové vymoženosti jako žehličky na vlasy ještě nebyly,“ směje se Jitka.

Dnes je zpěvačka za to, co má na hlavě, vděčná. „Časem jsem přišla na to, že je stejně nejlepší a nejpohodlnější ta příroda, co mi na hlavě roste,“ říká Jitka, která oslavu svých půlkulatin symbolicky přesunula na letošní podzim.

„Chystám nejen narozeninový koncert 14. 10. v pražském divadle Studio DVA, kde zazní všechny mé zásadní hity, ale také vydání autorizované biografie Jitka Zelenková - Sem tam. Tu se mnou napsali Jan Adam a Jaroslav Kříženecký a premiérově bude k dostání právě na mém narozeninovém koncertu. Takže tímto vás srdečně zvu,“ dodala kudrnatá legenda závěrem.

Co říkáte na Jitku Zelenkovou jako blondýnu?
Celkem jí to slušelo
72,8 %
Nepoznal/a jsem ji
5,8 %
Tmavé kudrliny jí sedí víc
21,4 %
Celkem hlasovalo 10023 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám