Hlavní obsah
Článek

Moderátor Evropy 2 Jindra Ekl se mrkl do vily jednoho z největších filmových skladatelů Ennia Morriconeho (86), kterého navštívil v Římě přímo v jeho utajovaném domě!

Ekl si musel v Římě připadat jako na tajné misi. Nedostal sice žádnou pásku přes oči, ale byl jasně a důrazně upozorněn na to, že o místě, kde Ennio Morricone bydlí, nesmí nikde mluvit. Prý by pak maestra mohly obtěžovat tisíce fanoušků...

Moderátor navštívil mistra nejen westernové hudby proto, aby fanouškům rádia mohl přinést přes éter svědectví o tom, jak skladatel žije a kde se zrodilo tolik nezapomenutelných melodií, které znají celé generace.

„Do Říma jsem odjížděl s velikou dávkou zvídavosti a pokory. Chtěl jsem se totiž přesvědčit sám na vlastní oči, že Ennio Morricone je skutečný člověk z masa a kostí. Říkáte si proč? Zde je důvod: Jeho hudební tvorba trvá již 60 let a za tu dobu má za sebou cca 500 filmových a dalších děl! To dělá necelých 10 děl ročně, což je skutečně nadlidský výkon,“ říká obdivně Jindra Ekl.

"Dle mého zjištění je Ennio Morricone opravdu skutečný člověk a pyšný rodák Říma, jehož hudebně-kreativní mysl ovšem stále považuji za takovou, jako by byla z jiné planety," říká Jindra.

Pokud jste fanoušci filmové hudby, rozhodně si nenechte ujít koncert maestra Ennia Morriconeho, který se uskuteční 15. ledna v Praze.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám