Hlavní obsah
Článek

Jeho jméno asi ještě neznáte, to se může brzy změnit. Mikolas Josef za pár týdnů oslaví dvacáté narozeniny a do dalších let vstupuje hodně ambiciózně. Skládá hudbu, píše anglické texty a celé si to ještě ve svém studiu nahrává.

Před odstartováním hudební kariéry se ale úspěšně pohyboval ve světě modelingu a předváděl pro módní řetězec H&M i italský dům Prada. „Pravda je, že kariéru modela jsem měl rozjetou celkem slibně. Práce a nabídky byly, měl jsem po světě pět agentur, fotil jsem hned na začátku kariéry i editorial pro Pradu v Miláně. Pro ostatní by asi ani nebyl důvod s tím v tomhle stadiu končit,“ říká.

Svět, do kterého měl možnost dost zblízka nahlédnout, mu ale nebyl ani trochu sympatický a rozhodl se kariéru ukončit. „Co mě dorazilo, byl pánský fashion week v Miláně. Přijedete tam a přijdete si lidsky jako hadr na vytírání. Ubytují vás v bytě s dalšími sedmi kluky, co si po sobě neumyjí ani talíř a chodí domů zfetovaný ve čtyři ráno. Vidíte dvanáctiletou holku, která vystavuje prsa do objektivu, pózuje nahá a bere to jako normální věc. Chodí za vámi chlapi a říkají, že jestli se s nimi vyspíte, dostane zítra tu a tu práci," popsal své zkušenosti se zákulisím světa módy, z kterého rychle utekl.

Zpětně je rád, že tohle rozhodnutí přišlo tak brzy. Následně se pustil do hraní na ulici a mimo hraní v Praze procestoval také celou Evropu. „Po modelingu to pro mě byla taková očista. Někdo by si mohl říct, že je smutný, když člověk, který chodil na mole pro Diesel, teď jako vandrák hraje na ulici. Pravda je, že jsem vlastně chtěl být ten vandrák, a tak nějak si tím umýt ruce od všeho, co jsem v modelingu zažil. Potřeboval jsem peníze na videoklip a říkal jsem si, jak skvělý by bylo si na něj vydělat hraním na ulici, což se nakonec povedlo, ale trvalo to hodně dlouho, něco přes rok. Já jsem ale nechvátal. Věděl jsem, že je to proces, kterým si chci a musím projít, a jakmile jsem si vydělal dost, začal jsem natáčet.”

Název jeho singlu Hands Bloody napovídá, že není o těch nejveselejších věcech v životě. „Během studia jsem zápasil se sebevědomím a sociofobií. Postupem času jsem si vypěstoval neurózu, měl jsem bolesti břicha a často zvracel. Chodívaly na mě dost černé myšlenky, ale teď můžu říct, že jsem úplně v pohodě,“ Dodává k pozadí a tématu svého debutového singlu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám