Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Na počátku 90. let byl Macaulay Culkin vnímán jako nejroztomilejší dítě světa a vydělával jako zkušené hollywoodské hvězdy. Nyní by z jeho ztrhané tváře jen málokdo odhadl, že dnes slaví teprve 35. narozeniny.

Příběh Kevina z kultovní rodinné komedie Sám doma je snad tím nejsmutnějším příkladem osudu dětských hereckých hvězd, jež pohltí nástrahy světa šoubyznysu. Macaulay se stal v pouhých deseti letech filmovou hvězdou první velikosti a Hollywood jeho potenciál vytěžil v dalších projektech, než začal ztrácet svůj potenciál.

V dětství měl Culkin všude otevřené dveře a sblížil se dokonce i s Michaelem Jacksonem (†50), který byl později obviněn ze sexuálního obtěžování chlapců. S Králem popu jej kromě přátelství spojovalo i závratně jmění, z něhož toho už příliš nezbylo. V pubertě totiž jeho kariéra vyhasla a bývala dětská hvězda propadla alkoholu i drogám.

Kromě návykových látek herce, který v 35 letech vypadá jako vyžilý týpek neurčitého věku, poznamenaly také neúspěšné vztahy. V pouhých osmnácti letech se oženil s tehdy sedmnáctiletou herečkou Rachel Miner, ale jejich manželství trvalo jen dva roky. Podstatně delší poměr prožil s Milou Kunis (40), jejichž rozchod po devítiletém soužití měl být jedním z důvodu jeho dalšího úpadku.

Macaulay pochopil, že jeho filmová dráha skončila, a přeorientoval se na hudbu. Momentálně působí jako DJ a člen kapely The Pizza Undeground, ale nejčastěji je k vidění v barech. Když se zrovna nenalévá alkoholem, vychutnává si cigaretu, jichž denně vykouří až šedesát.

Když loni v listopadu internet zaplavila mylná zpráva o tom, že Kevin ze Sám doma zemřel, nebylo příliš těžké jí uvěřit. Divoký životní styl se totiž výrazně vepsal do jeho vizáže a Culkin dnes vypadá jako vyžilý rocker po půlstoletí trvající kariéře.

Reklama

Další články

Načítám